Elabo werkt
met snelle
doorlooptijden

Elabo werkt
landelijk

Elabo werkt
doelgericht

Elabo werkt
samen

Elabo werkt
onafhankelijk

Elabo - Arbeidsdeskundig onderzoek & integratie advies

Werkplekonderzoek

Werkplekonderzoek ter voorkoming van ziekteverzuim

Een werknemer heeft een goede werkplek nodig om het werk optimaal uit te kunnen voeren. Het kan echter voorkomen dat bepaalde lichamelijke klachten of ziekteverzuim terug te voeren zijn op de werkplek. Daarom is het aan te raden al bij beginnende klachten een (ergonomisch) werkplekonderzoek aan te vragen. Dit onderzoek kan op elke werkplek worden uitgevoerd.

Het werkplekonderzoek start met een uitgebreide checklist. Aan de hand van de interactieve vragenlijst krijgen we inzicht in de werksituatie, de veiligheid, de fysieke belasting van uw werknemer, de beschikbare hulpmiddelen en de ergonomische inrichting van de werkplek. En net zo belangrijk; we evalueren ook de wijze waarop de werknemer alle werkzaamheden uitvoert.

Waarom een ergonomische werkplek belangrijk is

Veel werkplekken zijn puur praktisch ingericht. Dat hoeft geen probleem te zijn, als de werkplek niet langdurig wordt gebruikt. Als een werknemer echter dagelijks langdurig op dezelfde plek aan het werk is, is het wel belangrijk om maatregelen te nemen. Langdurig werken in dezelfde positie levert na verloop van tijd voor iedereen lichamelijke klachten op. Denk hierbij aan een verhoogde kans op arm-, nek-, rug- of schouderklachten. Door middel van (preventieve) werkplekonderzoeken worden dit soort klachten voorkomen en het ziekteverzuim zo veel mogelijk teruggedrongen.

Bij Elabo maken we ons sterk voor een ergonomische werkplek voor iedereen. Het aanvragen van een deskundig werkplekonderzoek is heel eenvoudig en snel in te plannen. Zo plukt u al snel de vruchten van onze gedegen onderzoeken en onze praktische adviezen.

Hoe wordt het werkplekonderzoek uitgevoerd?

Bij Elabo kunt u rekenen op een grondig onderzoek naar de meest ergonomische werkplek voor uw werknemer. Alle onderzoeken beginnen met een uitgebreid intakegesprek; onze ergonoom maakt kennis met de medewerker en brengt aan de hand van een checklist eventueel fysiek belastende factoren in kaart. Daarna wordt een uitgebreide risico inventarisatie gemaakt van alle factoren, die van invloed zijn op de (lichamelijke) klachten. De ergonoom van Elabo inventariseert ook de werksituatie, de werkplekinrichting en werkorganisatie van de medewerker.

Helder en concreet advies over ergonomisch werken

De uitkomsten van de checklist leggen we schriftelijk vast en de resultaten van het gehele werkplekonderzoek rapporteren we aan zowel werknemer als werkgever. In het rapport staat een helder en concreet ergonomisch advies over de benodigde aanpassingen aan de werkplek. Het advies is daarnaast ook gericht op de werkomstandigheden, de werkhouding en de werkwijze van de medewerker.

De resultaten van het complete onderzoek worden uiteraard ook uitgebreid met de werknemer geëvalueerd. Onze deskundige helpt vervolgens bij het ergonomisch instellen van de werkplek. Het is ook van belang dat de medewerker zich bewust is van de knelpunten binnen de werkomgeving. De werknemer kan vervolgens zelf de werkplek optimaal inrichten en daarmee ook in de toekomst lichamelijke klachten voorkomen.

Wat zijn de kosten van een werkplek onderzoek?

Wat zijn de kosten van een werkplekonderzoek via Elabo? De kosten van een grondig ergonomisch onderzoek bedragen 810,- exclusief BTW. Dat is inclusief intake, het onderzoek en advies, de rapportage en een evaluatie. Op basis van ons werkplekadvies kunt u direct de nodige aanpassingen aan de werkplek doorvoeren, om fysieke klachten of verzuim te voorkomen. Zo profiteert u uiteindelijk van een aanzienlijke kostenbesparing. Wilt u meerdere werkplekonderzoeken laten uitvoeren? Vraag dan een offerte op maat aan.

Direct een werkplekonderzoek aanvragen

Bij Elabo kunt u zich eenvoudig voor een werkplekonderzoek aanmelden. Vanzelfsprekend kunt u ook eerst met ons contact opnemen en uw situatie met een van onze adviseurs bespreken. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden op het gebied van ergonomisch werken.


Deel deze pagina:

gecertificeerde arbeidsdekundige geregeistreerde arbeidsdekundige arbeidsdeskundigen akc arbeid advies nvva

Kunnen wij u helpen? Bel ons op 085 - 040 72 00, of:

Contact Offerte aanvragen