Elabo werkt
met snelle
doorlooptijden

Elabo werkt
landelijk

Elabo werkt
doelgericht

Elabo werkt
samen

Elabo werkt
onafhankelijk

Elabo - Arbeidsdeskundig onderzoek & integratie advies

Re-integratie advies

Onafhankelijk advies bij de re-integratie van uw werknemer

De re-integratie van zieke werknemers is een lastig traject. Is uw werknemer ziek en is het onduidelijk hoe lang dit gaat duren? Dan verplicht de Wet Verbetering Poortwachter u als werkgever, om met uw werknemer een Plan van Aanpak voor de re-integratie te maken.

Samen met uw medewerker moet u ervoor zorgen dat hij of zij zo snel mogelijk weer aan het werk kan. Het is daarbij essentieel dat u op tijd de juiste maatregelen neemt. Zo kunt u bijvoorbeeld tijdig een arbeidsdeskundig onderzoek uit laten voeren, of een deskundig re-integratie advies inwinnen.

Arbeidsdeskundig re-integratie advies

Heeft u een (langdurig) zieke werknemer? Dan wilt u uiteraard het re-integratietraject snel en effectief doorlopen. Elabo ondersteunt u hierin, door arbeidsdeskundige re-integratie adviezen te verzorgen. Zo krijgt u een duidelijk beeld van de kansen en mogelijkheden, om uw medewerker zo snel mogelijk binnen uw bedrijf te re-integreren.

Uit ons arbeidsdeskundig re-integratie advies kan bijvoorbeeld naar voren komen dat u aanpassingen op de eigen werkplek moet doen. Of dat u voor uw werknemer op zoek moet naar aangepast werk óf (tijdelijk) vervangend werk binnen uw bedrijf kunt organiseren.

Elabo verzorgt adviezen én onderzoeken

Het doel van het arbeidsdeskundig advies is om te kijken naar de mogelijkheden binnen de eigen werkgever om langdurige uitval te voorkomen en een spoedige en verantwoorde re-integratie te realiseren. Dit advies voeren wij in de regel uit tussen de 0 en 6 maanden ziekteverzuim.

Heeft u als werkgever of verzekeraar te maken met vraagstukken op het gebied van langer  (ziekte)verzuim, Wet Verbetering Poortwachter, AOV of WIA-aanvragen? Dan kunt u bij ons ook terecht voor een onafhankelijk arbeidsdeskundige onderzoek.

Hoe helpen we u tijdens het re-integratietraject?

Elabo onderzoekt de sociale, maatschappelijke, juridische en financiële aspecten van het ziekteverzuim. Op die manier houden we rekening met de belangen van álle betrokkenen.

Onze arbeidsdeskundigen bespreken alle arbeidsmogelijkheden met u en uw werknemer. Daarnaast ontvangen we ook informatie van de bedrijfsarts, die de beperkingen van de medewerker heeft vastgesteld. Alle re-integratie adviezen en bevindingen worden vervolgens aan de hand van een uitgebreide rapportage gepresenteerd.

Helder re-integratieplan

We denken in oplossingen en komen met praktische, heldere adviezen voor de re-integratie van zieke of arbeidsongeschikte werknemers. Als werkgever krijgt u snel een duidelijk beeld van de mogelijkheden van een werknemer en de kansen op duurzame terugkeer binnen uw bedrijf. Mocht dit niet mogelijk zijn binnen uw eigen bedrijf (1e spoor) dan worden ook de mogelijkheden aangegeven buiten de eigen werkgever (2e spoor). U draagt daarmee bij aan een optimale verzuimbegeleiding en aan het herstel van uw medewerker.

Waarom Elabo inschakelen voor advies of onderzoek?

  • Oplossingsgerichte, onafhankelijke adviezen.
  • Al ruim 15 jaar toonaangevend in arbeidsdeskundig onderzoek & advies.
  • Korte doorlooptijden.
  • Onze arbeidsdeskundigen zijn door heel Nederland inzetbaar.
  • Afspraken met verzekeraars die vaak (een deel van) het onderzoek vergoeden.
  • Specialisten op het gebied van arbeidsrecht, zoals de Wet Verbetering Poortwachter (WVP) en Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA).

Wanneer arbeidsdeskundig advies inwinnen?

Het arbeidsdeskundig re-integratie advies kan ingezet worden tot de eerste 6 maanden van het ziekteverzuim.

Wat levert het op?

Met een arbeidsdeskundig advies houdt u grip op het re-integratietraject van uw werknemer. Hierdoor profiteert u van minder ziekteverzuim, hogere productiviteit en lagere (in)directe kosten.

Wat zijn de kosten van onze re-integratieadviezen?

De kosten van een arbeidsdeskundig advies zijn 858,- exclusief BTW.

Direct re-integratie advies inwinnen

Bij Elabo kunt u eenvoudig een arbeidsdeskundig onderzoek of arbeidsdeskundig re-integratieadvies aanvragen. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan, of neem contact met ons op om meer informatie in te winnen. Onze arbeidsdeskundigen adviseren u graag op het gebied van re-integratie en werkhervatting na (langdurige) ziekte of arbeidsongeschiktheid van uw werknemer.


Deel deze pagina:

gecertificeerde arbeidsdekundige geregeistreerde arbeidsdekundige arbeidsdeskundigen akc arbeid advies nvva

Kunnen wij u helpen? Bel ons op 085 - 040 72 00, of:

Contact Offerte aanvragen