Elabo werkt
met snelle
doorlooptijden

Elabo werkt
landelijk

Elabo werkt
doelgericht

Elabo werkt
samen

Elabo werkt
onafhankelijk

Elabo - Arbeidsdeskundig onderzoek & integratie advies

Re-integratie

Re-integratie van uw zieke of arbeidsongeschikte werknemer

In 2012 is de Wet Verbetering Poortwachter (WVP) geïntroduceerd. De WVP legt een groot deel van de verantwoordelijkheid over het re-integratietraject van een werknemer bij de werkgever neer. Voordat een langdurig zieke of arbeidsongeschikte werknemer een WIA-aanvraag kan indienen, wil het UWV er zeker van zijn dat de werkgever er alles aan heeft gedaan om de re-integratie van de werknemer mogelijk te maken.

Werkgevers hebben daarom de belangrijke taak om zieke werknemers zo goed mogelijk te re-integreren. Het komt echter vaak voor dat organisaties niet de nodige kennis in huis hebben, om een succesvol en doeltreffend re-integratieplan op te stellen. 

Ondersteuning bij re-integratie eerste spoor en tweede spoor

Als werkgever kunt u gebruik maken van verschillende mogelijkheden om de re-integratie van uw verzuimende werknemer te ondersteunen. Een goede verzuimbegeleiding is van belang voor beide partijen; u kunt het gat opvullen dat de werknemer op de werkvloer achterlaat en de werknemer zelf kan doelgericht aan zijn of haar herstel werken. Daar is een Plan van Aanpak met heldere afspraken voor nodig. Dit geldt voor zowel de opbouw, invulling als uitvoering van het re-integratietraject. Maar welke werkzaamheden kan de werknemer nog uitvoeren? Elabo geeft u een duidelijk beeld van alle mogelijkheden tot werkhervatting tijdens het ziekteverzuim. Dit doen we aan de hand van arbeidsdeskundig onderzoek en advies.

Als werkgever zit u ook met andere vragen: Bestaat er bijvoorbeeld een kans om binnen de organisatie te re-integreren, ook wel bekend als re-integratie eerste spoor? Of moet er werk gevonden worden bij een andere werkgever, ook wel bekend al re-integratie tweede spoor? Daarom geven we ook arbeidsdeskundig advies, dat u richting geeft tijdens het re-integratietraject.

Arbeidsdeskundig onderzoek naar de kansen op werkhervatting

U kunt tot de eerste 9 maanden van het ziekteverzuim een arbeidsdeskundig re-integratie advies aanvragen. Duurt het ziekteverzuim al langer dan is het raadzaam om een arbeidsdeskundig onderzoek uit te laten voeren. De arbeidsdeskundige van Elabo onderzoekt alle knelpunten en kansen binnen het re-integratietraject. Zo krijgt u snel inzicht in alle mogelijkheden van de werknemer met betrekking tot het oppakken van aangepast en loonwaardig werk.

Van helder advies naar doelgericht re-integratieplan

Dankzij het arbeidsdeskundige advies heeft u meer duidelijkheid over de werkhervattingsmogelijkheden van de werknemer, met betrekking tot het uitvoeren van (aangepaste) werkzaamheden binnen uw eigen bedrijf (spoor 1).

Duurt het ziekteverzuim al langer, of komt uit het advies naar voren dat er buiten de eigen werkgever naar arbeidsmogelijkheiden gekeken moet worden? Dan kan een arbeidsdeskundig onderzoek u van dienst zijn. In dat geval worden de kansen en mogelijkheden naar re-integratie bij de eigen en een andere werkgever onderzocht (spoor 1 en 2).

Zo voldoet u aan de werkgeversverplichtingen in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter en komt u tot het best passende re-integratieplan voor uw zieke of arbeidsongeschikte werknemer.  

Elabo helpt u bij elk denkbaar re-integratietraject

De arbeidsdeskundige van Elabo ondersteunt u tijdens het re-integratietraject, door doelgericht en helder arbeidsdeskundig advies te geven. Zo heeft u een duidelijk beeld van alle obstakels en kansen binnen de re-integratie van uw werknemer, of dat traject nu gericht is op eerste spoor (binnen uw bedrijf) of tweede spoor (bij een andere werkgever).

Onze arbeidsdeskundigen voeren gesprekken met werkgever en werknemer en schetsen een duidelijk beeld van de verwachtingen, mogelijkheden en de belemmeringen omtrent de re-integratie van de medewerker. Elk onderzoek en advies is gericht op het duidelijk in kaart brengen en mogelijk versnellen van het re-integratietraject van uw zieke of arbeidsongeschikte werknemer. Daarmee kunt u het re-integratieplan van uw werknemer optimaal sturen.

Re-integratie van uw werknemer versnellen?

Wilt u graag weten hoe wij u kunnen helpen om u werknemer sneller te re-integreren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u graag!

Bent u benieuwd naar de kosten van onze arbeidsdeskundige onderzoeken en adviezen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.


Deel deze pagina:

gecertificeerde arbeidsdekundige geregeistreerde arbeidsdekundige arbeidsdeskundigen akc arbeid advies nvva

Kunnen wij u helpen? Bel ons op 085 - 040 72 00, of:

Contact Offerte aanvragen