Elabo werkt
met snelle
doorlooptijden

Elabo werkt
landelijk

Elabo werkt
doelgericht

Elabo werkt
samen

Elabo werkt
onafhankelijk

Elabo - Arbeidsdeskundig onderzoek & integratie advies

Elabo Foundation

Het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) van Elabo

Elabo neemt graag haar verantwoordelijkheid in de maatschappij. Zij doet dat niet alleen met haar kernactiviteit (arbeidsdeskundig advies geven waardoor veel mensen in het arbeidsproces kunnen blijven) maar ook met de oprichting van de Elabo Foundation.

De Elabo Foundation biedt sportieve activiteiten aan mensen met een handicap die niet (meer) kunnen deelnemen aan het arbeidsproces. Denk aan de organisatie van sporttoernooien en het mogelijk maken van evenementen.

Wij willen mensen met langdurig ziekteverzuim en/of een handicap duurzaam van sport laten genieten en in contact brengen met anderen, waardoor zij zich weer deel van de maatschappij voelen. Uiteraard kiezen wij hierbij voor projecten die een structurele bijdrage leveren aan deze doelstelling. Elabo streeft ernaar deze activiteiten in de toekomst uit te breiden. 

Jurgen Boon: op weg naar de top!

Sinds december 2015 ondersteunen wij paragolfer Jurgen Boon. Jurgen heeft midden in zijn actieve maatschappelijk carriere een dwarslaesie opgelopen. Na een intensieve revalidatie en het ontdekken van verschillende andere sporten heeft hij gekozen voor het golfen.Hij golft met 1 arm in een paragolfer. Sinds kort is hij ook opgenomen in de selectie van de NGF (Nederlandse Golf Federatie) en streeft hij samen met de NGG (Nederlandse Golfvereniging voor Gehandicapte) ervoor om het golf als paralympische sport erkend te krijgen. Een mooi doel waar wij Jurgen als (mede) ambassadeur graag bij ondersteunen. 

De persoonlijke ambitie van Jurgen is te behoren tot de wereldtop in zijn categorie. Met zijn hcp van 18.2 is hij, binnen zijn klasse en mogelijkheden, hiermee goed op weg en heeft hij al aansluiting gevonden bij de Europese top. Het ultieme doel zou zijn deel te nemen aan de paralympics in 2020, dit is echter nog een uitdagende weg voor deze topsporter(s). 

Nieuws:

2016: 

Speelschema voor komend jaar is bekend. Hieronder de resulaten per toernooi aangegeven: 

  • 23 t/m25 november Algarve open (Portugal)
  • 29 aug het NK op de Batouwe in Tiel:

​​Bericht Jurgen: Vandaag deelgenomen aan het Nederlands kampioenschap voor gehandicapte. Dit toernooi werd, evenals in 2015, gespeeld op Golfcentrum de Batouwe. Goede condities maar de eerste ronde liep ik een achterstand op die moeilijk in te halen was. Al met al een verdienstelijk 2e plek in mijn categorie, waar ik stiekem wel iets meer gehoopt had. Op naar de training voor afsluitende toernooi in november te Portugal . 

  • 10 juli wedstrijd Olympus Amsterdam: afgelast
  • 17 t/m 20 juni EK individueel in Tjechië op Barbora golfresort

   

Van harte gefeliciteerd Jurgen met het behalen van je Europees Kampioenschap! 

Na een zwaar maar succesvol EK in Tjechië is Jurgen net weer terug in Nederland, en hoe....Samen met de andere Nederlanders zijn er veel prijzen meegesleept bij het EK golf voor gehandicapten. 
Jurgen is Europees kampioen geworden in de netto categorie van de paragolfers en zelfs 3e in het bruto klassement!

  • 28 mei tweede kwalificatie wedstrijd voor het EK in Tjechië op golfbaan Amsteldijk in Amstelveen:

Bericht Jurgen: Vandaag de 2e kwalificatiewedstrijd gespeeld op golfcentrum amsteldijk in aanloop naar het EK in tjechië over 3 weken. Bij de paragolfers was mijn score vandaag het laagste en dat resulteerde in een eerste prijs. Iedereen wederom bedankt voor een mooie golfdag.!

Op naar het EK in Tjechië!

  • 21 mei wedstrijd voor golfers met een beperking op de Batouwe in Tiel:

Bericht Jurgen: Wat een dag.!!! Ga je op pad om een lekker rondje te golfen op de Batouwe met de BMVG sta je aan het eind van de dag met een mooie trofee in je hand en ja als klap op de vuurpijl een compleet verzorgde golfreis voor 1 week naar Aruba. Iedereen bedankt voor een fantastische dag!

Wedstrijd Paragolfers met Edga pas:    Handicap:      Stablefordpunten:

1e prijs: Jurgen Boon                                 19                     35

2e prijs: Richard Kluwen                             14                     29

3e prijs: Leon Kneepkens                           30                     27

  • 23 april eerste kwalificatie wedstrijd voor het EK  in Tjechië op golfbaan het Woold in Asten Heusden:

​Super start van de kwalificatie: 1e plek bij de rolstoelgolfers. Dat belooft wat voor dit seizoen!

  • 18 tot 22 april 1e golfwedstrijd in Sitges (Barcelona) wedstrijd voor alleen paragolfers:

Na 3 dagen van wind en regen (niet wat je hier verwacht in Spanje) afgesloten met een 6e plaats (bij "scratch": 4e ). Laatste dag werd de ronde ingekort vanwege de zware regenval. Al met al geen slechte start van het seizoen. En Jurgen tevreden over zijn spel tot nu toe. 

 

2015:

  •  3-12-2015 Succesvolle klantdag met een college Tour door Jurgen Boon. Kijk hier voor meer informatie. 

Elabo foundation en de toekomstige werknemer

Ook denken we aan de toekomstige "werknemers" in onze maatschappij. Daarom steunen wij onderstaande stichting die het mogelijk maakt om de kinderen met een (medische) beperking gedurende de opvang te  stimuleren in hun ontwikkeling. Dit alles om op hun eigen manier hun talenten en creativiteit te verkennen en zo het leren aangaan van relaties met de buitenwereld nog meer te stimuleren.

Goodwill geeft kleur aan kinderen in Medisch KinderDagverblijven


Deel deze pagina:

gecertificeerde arbeidsdekundige geregeistreerde arbeidsdekundige arbeidsdeskundigen akc arbeid advies nvva

Kunnen wij u helpen? Bel ons op 085 - 040 72 00, of:

Contact Offerte aanvragen