Elabo werkt
met snelle
doorlooptijden

Elabo werkt
landelijk

Elabo werkt
doelgericht

Elabo werkt
samen

Elabo werkt
onafhankelijk

Elabo - Arbeidsdeskundig onderzoek & integratie advies

Tot nu toe meer banen voor mensen met arbeidsbeperking dan afgesproken

 

In de afgelopen vijf jaar creëerden alle werkgevers samen bijna 37.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat zijn er 4.000 meer dan het kabinet en sociale partners in 2013 met elkaar afspraken als tussentijdse doelstelling. Staatsecretaris Van Ark van SZW presenteerde de cijfers vandaag aan de Tweede Kamer.

Overheid blijft achter
Uit de resultaten van eind 2017 blijkt dat overheidswerkgevers nog steeds achterblijven. Weliswaar zorgden zij voor bijna 6.500 extra banen, maar dat aantal ligt onder de norm van 10.000. Wel wisten zij het aantal extra banen in een jaar tijd bijna te verdubbelen.

125.000 extra banen in 2025
In het Sociaal Akkoord van april 2013 kwamen kabinet en sociale partners overeen dat zij tot eind 2025 in totaal 125.000 extra banen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. De marktsector neemt er daarvan 100.000 voor zijn rekening, de overheid 25.000. Elk jaar wordt gemeten in hoeverre deze afspraken zijn gerealiseerd.

Mooie prestatie
Staatssecretaris Van Ark noemt de tussentijdse resultaten ‘een heel mooie prestatie’. ‘Marktwerkgevers hebben zich van hun beste kant laten zien.’ Dat de overheidswerkgevers ook meer banen hebben gemaakt vindt de staatssecretaris een goed teken, al verwacht het kabinet van hen nog een inhaalslag.

Resultaten verbeteren
Om de prestaties van werkgevers binnen de overheid te verbeteren, zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd. Uit een daarvan blijkt dat de doelgroep groot genoeg is om de doelstellingen uit de banenafspraak te halen. Van Ark: ‘We kregen signalen dat er niet voldoende mensen in de doelgroep zouden zitten om onze doelstellingen te halen. Dat blijkt niet het geval. Wel moeten we ervoor zorgen dat mensen met een beperking makkelijker werk vinden en dat zij dat werk kunnen behouden. Daar werk ik op dit moment hard aan.’

BRON: uwv

Geplaatst op Dinsdag 3 juli 2018
Deel deze pagina:

gecertificeerde arbeidsdekundige geregeistreerde arbeidsdekundige arbeidsdeskundigen akc arbeid advies nvva

Kunnen wij u helpen? Bel ons op 085 - 040 72 00, of:

Contact Offerte aanvragen