Elabo werkt
met snelle
doorlooptijden

Elabo werkt
landelijk

Elabo werkt
doelgericht

Elabo werkt
samen

Elabo werkt
onafhankelijk

Elabo - Arbeidsdeskundig onderzoek & integratie advies

Week van de Werkstress

Van 16 t/m 19 november is het de Week van de Werkstress. Meer dan 100 grote en kleine bedrijven en organisaties delen hun aanpak van werkstress en organiseren speciale activiteiten voor hun medewerkers. Het belangrijkste hierbij is: maak werkstress bespreekbaar!

Iedereen heeft wel eens last van stress, op zich is dat niet erg. Echter als (negatieve) stress lang aanhoudt kun je daar ziek van worden blijkt al langere tijd uit diverse onderzoeken. Ziekteverzuim door stress komt inmiddels acht keer vaker voor dan vijf jaar geleden (bron: ArboNed). Als het totale verzuim bekeken wordt blijkt dat bij één derde van de werknemers, die lange tijd niet komt werken, dit is in verband met psychische klachten. Een werknemer met psychische klachten zit gemiddeld 180 dagen thuis. Stress is in de meeste gevallen de oorzaak hiervan. Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is stress daarmee zelfs “het grootste beroepsrisico”.

Een ziekteverzuimdag kost al snel € 250,- (Bron: TNO). De kosten bij een werknemer met psychische klachten lopen daarmee op tot gemiddeld €45.000. Dergelijk ziekteverzuim kostte het Nederlandse bedrijfsleven in de eerste helft van dit jaar al zo’n 800 miljoen euro.

Kijk voor meer info op de speciale website van ministerie van Sociale zaken en werkgelegenheid.

Heeft u een vraag over dit onderwerp of wilt u in gesprek over wat wij voor u hierin kunnen betekenen, neem hier vrijblijvend contact met ons op!

Geplaatst op Maandag 16 november 2015
Deel deze pagina:

gecertificeerde arbeidsdekundige geregeistreerde arbeidsdekundige arbeidsdeskundigen akc arbeid advies nvva

Kunnen wij u helpen? Bel ons op 085 - 040 72 00, of:

Contact Offerte aanvragen