Elabo werkt
met snelle
doorlooptijden

Elabo werkt
landelijk

Elabo werkt
doelgericht

Elabo werkt
samen

Elabo werkt
onafhankelijk

Elabo - Arbeidsdeskundig onderzoek & integratie advies

Arbeidsdeskundig advies (0-6 maanden verzuim)

Benut u alle arbeidsmogelijkheden die u op dit moment heeft tijdens uw (gedeeltelijk) ziekteverzuim? Het arbeidsdeskundig advies biedt u en uw werkgever duidelijkheid over de mogelijkheden om te werken in het eigen, aangepast of (tijdelijk) vervangend werk. Hierbij wordt voor uw werkgever ook de reële loonwaarde aangegeven. 

Waarom een arbeidsdeskundig advies?

Door alle mogelijkheden van u op de werkvloer te benutten werkt u mee aan een optimale re-integratie. U draagt daarmee bij aan de uitvoer van de Wet verbetering Poortwachter en aan uw eigen herstel. Immers hoe sneller iemand weer op de werkvloer is, des te lager wordt de drempel om in het eigen (aangepaste) werk weer te hervatten. Hierbij wordt ook de reële loonwaarde (voor uw werkgever) aangegeven.

Wanneer een arbeidsdeskundig advies in te zetten?

Het arbeidsdeskundig advies kan ingezet worden tot de eerste 6 maanden van het ziekteverzuim. Vaak in het geval dat opbouw in uw eigen of (tijdelijk) ander werk stagneert. Ook kan het advies ingezet worden indien niet duidelijk is wat voor soort (loonwaardig) werk u kunt verrichten. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn indien de bedrijfsarts aangeeft dat de u deels belastbaar bent maar dat er geen arbeidsmogelijkheden binnen het bedrijf worden gezien.

De arbeidsdeskundige bespreekt met u en uw werkgever uitvoerig de arbeidsmogelijkheden in relatie tot het eigen uit te voeren werk.

Hoe een arbeidsdeskundig advies aan te vragen?.

Wilt u of uw werkgever direct een helder advies met practische oplossingen waar u beiden direct mee aan de slag kunnen vraag dan nu het arbeidsdeskundig advies aan.  Vul hier het aanmeldformulier in.

Wilt u meer weten over het Werkhervattingsadvies of over de andere dienstverlening van Elabo? Wij nemen graag contact met u op of lees het na in onze leaflet.


Deel deze pagina:

gecertificeerde arbeidsdekundige geregeistreerde arbeidsdekundige arbeidsdeskundigen akc arbeid advies nvva

Kunnen wij u helpen? Bel ons op 085 - 040 72 00, of:

Contact Offerte aanvragen