Elabo werkt
met snelle
doorlooptijden

Elabo werkt
landelijk

Elabo werkt
doelgericht

Elabo werkt
samen

Elabo werkt
onafhankelijk

Elabo - Arbeidsdeskundig onderzoek & integratie advies

Arbeidsdeskundig advies (0-6 maanden)

Benut u alle arbeidsmogelijkheden die de werknemer heeft nu hij (gedeeltelijk) verzuimt? Het arbeidsdeskundig advies biedt u en uw werknemer duidelijkheid over de mogelijkheden om te werken in het eigen, aangepast of (tijdelijk) vervangend werk. Hierbij wordt ook de reële loonwaarde aangegeven.

Snelle re-integratie door een arbeidsdeskundig advies

Door snel alle mogelijkheden van uw werknemer op de werkvloer te benutten houdt u grip op de re-integratie. U draagt daarmee bij aan een optimale verzuimbegeleiding alsook aan het herstel van de werknemer. Immers hoe sneller iemand weer op de werkvloer is, des te lager wordt de drempel om in het eigen (aangepaste) werk weer te hervatten. De kracht en winst van kort verzuim zit in heldere afspraken te maken over opbouw en de soort werkzaamheden die uw werknemer nog wel kan uitvoeren.  

Wanneer een arbeidsdeskundig advies in te zetten?

Het arbeidsdeskundig advies kan ingezet worden tot de eerste 6 maanden van het ziekteverzuim. Vaak is dit het geval indien de opbouw in eigen of (tijdelijk) ander werk stagneert. Ook wordt het advies ingezet indien niet duidelijk is wat voor soort (loonwaardig) werk verricht kan worden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn indien de bedrijfsarts aangeeft dat de werknemer deels belastbaar is maar dat er geen arbeidsmogelijkheden binnen het bedrijf worden gezien. Een uitgebreid arbeidsdeskundig onderzoek is dan niet altijd noodzakelijk, het arbeidsdeskundig advies biedt u dan de juiste oplossing en adviezen waar u en uw werknemer mee verder kunnen. Mocht het verzuim langer duren en een volledig arbeidsdeskundig onderzoek blijkt toch noodzakelijk dan is dit meestal een verkort onderzoek met een aangepast tarief. 

Vraag hier een arbeidsdeskundig advies aan

Wilt u direct een helder advies met practische oplossingen waar u direct mee aan de slag kan vraag dan nu het arbeidsdeskundig advies aan.  Vul hier het aanmeldformulier in.

Wilt u meer weten over het arbeidsdeskundig advies of over de andere dienstverlening van Elabo? Wij nemen graag contact met u op of lees het na in onze leaflet.


Deel deze pagina:

gecertificeerde arbeidsdekundige geregeistreerde arbeidsdekundige arbeidsdeskundigen akc arbeid advies nvva

Kunnen wij u helpen? Bel ons op 085 - 040 72 00, of:

Contact Offerte aanvragen