Elabo werkt
met snelle
doorlooptijden

Elabo werkt
landelijk

Elabo werkt
doelgericht

Elabo werkt
samen

Elabo werkt
onafhankelijk

Elabo - Arbeidsdeskundig onderzoek & integratie advies

Aangepast Elabo beleid inzake Coronavirus

Uitvoering arbeidsdeskundige onderzoeken gedurende de Coronaperiode versie 18 maart.  

Zowel van binnen als van buiten Elabo komen vragen over hoe wij als bedrijf omgaan met opdrachten in relatie tot het Coronavirus. We werken dat hieronder uit in de verschillende maatregelen. Op 13 maart deelden wij hierover ons beleid.

Op basis van de adviezen van onze beroepsvereniging NVVA en het SRA en de toenemende zorgen rond de verspreiding en de gevolgen van het coronavirus delen we hierbij een nieuwe versie van ons aangescherpte beleid dat per heden  ingaat en in eerste instantie strekt tot 6 april.

Doel van de aanscherping is om verdere verspreiding van het virus te voorkomen en zowel onze medewerkers als klanten en hun kwetsbare dierbaren te beschermen. 

Algemene informatie mbt betrekking tot het Coronavirus

Zie de website van de RIVM.

 https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Praktische uitvoering van de AD onderzoeken door Elabo.

We blijven de AD onderzoeken zo veel mogelijk uitvoeren binnen de afgesproken termijnen en met behoud van de kwaliteit zoals u die van ons gewend bent.

Daarbij gelden de volgende maatregelen/adviezen:

De arbeidsdeskundige wordt geadviseerd om de onderzoeken bij voorkeur uit te voeren  via facetime/videobellen als alternatieve manier voor persoonlijk contact of anders telefonisch. 

Daarvan kunnen de arbeidsdeskundige en de klant in onderling overleg van afwijken, mits hierbij de RIVM-richtlijnen in acht worden genomen.

In geval er in onderling overleg gekozen wordt voor een bezoek dan informeert de arbeidsdeskundige daags voor het onderzoek telefonisch of er sprake  is van een wijziging in het risico op besmetting. 

Is er een risico dan zal alsnog bekeken worden of het onderzoek met behoud van kwaliteit via face-time of anders telefonisch kan worden uitgevoerd.

Is dit niet mogelijk dan dient het onderzoek uitgesteld te worden tot voorlopig na 6 april en wordt contact gezocht met de opdrachtgever.  

Indien er bij een arbeidsdeskundige sprake is van (milde) ziekteverschijnselen dan zal deze arbeidsdeskundige uitsluitend nog onderzoeken via facetime of telefonisch uitvoeren.

Besmetting met het Coronavirus: adviezen op individueel medewerker niveau

Conform de richtlijnen van het RIVM worden alle medewerkers van Elabo geadviseerd grote evenementen en het openbaar vervoer te mijden. De medewerkers die op bezoek gaan bij de klant hebben wij de volgende voorzorgsmaatregelen meegegeven:

Geen handen schudden. 

Na afloop van een gesprek handen wassen. 

De juiste niestechniek gebruiken (in de elleboog).

Papieren zakdoekjes direct weggooien.

Het houden van een sociale afstand van 1.5 meter. 

* we volgen hierin de richtlijnen van de RIVM 

Mondkapjes ter voorkoming van besmetting hebben weinig zin. Deze maatregel zullen wij dan ook niet toepassen. 

Medewerkers die lichte klachten ervaren worden geadviseerd dit te melden bij het MT en enkel nog vanuit huis te werken. 

Wij hebben binnen het MT continue overleg over de ontwikkelingen in het land en volgen het nieuws nauwgezet. Bij eventuele wijzigingen zullen wij dit beleid waar nodig aanpassen.

Het MT van Elabo zal de ontwikkelingen / berichtgeving nauwgezet blijven volgen en waar nodig het beleid hierop aanpassen. Bij vragen kunt u contact op te nemen met Jan Hulleman via 085-0407200.  

Apeldoorn, 18 maart 2020

 

Geplaatst op Woensdag 18 maart 2020
Deel deze pagina:

gecertificeerde arbeidsdekundige geregeistreerde arbeidsdekundige arbeidsdeskundigen akc arbeid advies nvva

Kunnen wij u helpen? Bel ons op 085 - 040 72 00, of:

Contact Offerte aanvragen